Mezinárodní soutěž O brněnskou dračici

28.04.2016 18:08

2.4. 2016 jsme se zúčastnily mezinárodní soutěže s názvem O brněnskou dračici, která se konala v Brně na Kounicově ulici. 30 skupin, 900 mažoretek, 1300 startujících - a my jsme byly jejich součástí. Když jsme na soutěž přijely, dost jsme se bály - roztleskávačky a mažoretky, které jsme viděly, byly pochopitelně na trošku vyšší úrovni než my. 

Než jsme předvedly naši sestavu s názvem Piráti z Karibiku, měly jsme, stejně jako vždycky, velkou trému. Potom to už šlo ale samo a vše jsme zvládly. Tancovaly jsme s novými stříbrnými pompony a krásnými, modročernými dresy. I ostatní týmy měly své sestavy moc hezké. A jak to tedy dopadlo? My, roztleskávačky Velásky jsme se 106 body... vyhrály první místo v kategorii Lady dračice! Byly jsme velmi překvapené, ale hlavně - šťastné!

Vyhrát mezinárodní soutěž jako roztleskávačky mohlo být možná naším snem. Snem, který se stal skutečností. Je to překrásný pocit. Když nepočítáme medaili za přehlídku mažoretek v Hodoníně, máme zatím dvě medaile - na naší první soutěži, v Lanškrouně, jsme vyhrály stříbrnou za krásné druhé místo. A na naší druhé soutěži rovnou zlatou medaili za první místo! Jsme velmi nadšené. A ještě nás v květnu čeká nesoutěžní přehlídka mažoretkových týmů v Letovicích, na kterou se všechny moc těšíme.

Danča Zimanová